Dankzij Humo leest u geen andere onzin

Gratis 5 literaire toppers

Geef uw digitale boekenkast evenveel allure als uw antieke houten exemplaar met Humo’s uitgelezen selectie literatuur uit de Lage Landen. Uw lijfblad ging parelduiken in ruim een decennium Nederlandstalige schrijverij en kwam naar adem happend boven met vijf prijswinnende romans die diep in het lezershart snijden.

Als abonnee van Humo leest u de e-books gratis, de zakdoek moet u zelf voorzien.
Nog geen abonnee? Proef dan 1 maand gratis digitaal en geniet van dit aanbod.

e-books overzicht
Godenslaap: Erwin Mortier

Erwin Mortier

Godenslaap

Download

In de lijvigste roman van de lichamelijkste schrijver van Vlaanderen blikt een bijna honderdjarige vrouw terug op een leven dat getekend werd door de Eerste Wereldoorlog. Meesterstilist Mortier schildert zijn magnum opus over kleine en grote geschiedenissen met panoramische pennenstreken.

Wil: Jeroen Olyslaegers

Jeroen Olyslaegers

Wil

Download

In het door den Duits bezette Antwerpen van de Tweede Wereldoorlog tast Jeroen Olyslaegers via dichter en hulpagent Wilfried Wils op indrukwekkende wijze de vijftig tinten grijs tussen ‘zwarten’ en ‘witten’ af. Zijn roman over de dubbelzinnigheid van de moraal is een ondubbelzinnige triomftocht van de taal.

Dit zijn de namen: Tommy Wieringa

Tommy Wieringa

Dit zijn de namen

Download

Terwijl andere schrijvers ijverig rondjes draaien rond de eigen navel, tackelt Tommy Wieringa de grote thema’s van onze tijd. In dit meesterstukje over mythevorming en migratie dwaalt een groep vluchtelingen door de steppe en door de restanten van onze menselijkheid. Groots en meeslepend.

Post Mortem: Peter Terrin

Peter Terrin

Post Mortem

Download

Wanneer zijn vierjarige dochtertje Renée na een herseninfarct op intensive care belandt, hervindt Peter Terrin de kalmte door aan haar bed te zitten schrijven. In zijn meest openhartige boek ooit speelt de veelgeprezen auteur een even literair als aangrijpend spel met feit en fictie.

Oorlog en terpentijn: Stefan Hertmans

Stefan Hertmans

Oorlog en terpentijn

Download

Stefan Hertmans bewaarde de schriftjes met de oorlogsmemoires van zijn grootvader dertig jaar lang in de binnenzak van zijn literaire carrière om er vervolgens zijn gerijpte talent op los te laten. Het levensverhaal van korporaal en amateurschilder Urbain ontroert en onthutst.

Nog geen abonnee?

Proef 1 maand gratis

Wat u elke week te wachten staat

Door de wol geverfde journalisten en een roedel jonge wolven maken week na week van Humo een blad met zo’n sterke inhoud dat u het niet naast u neer kunt leggen.

Bookspot

Krijg als Humo lezer 10% korting op alles op bookspot.be/humo
BookSpot is de online boekenwinkel van België. Geniet nu als Humo lezer van 10% korting op alle boeken, films, series, muziek en games van BookSpot. Bovendien wordt alles gratis thuisbezorgd. Surf nu naar bookspot.be/humo.


Ik wil 10% korting